Kožne bolesti i kožne alergije su skupina bolesti kože, za čiji su nastanak odgovorni alergijski mehanizmi.

Kao posljedica složenih zbivanja u imunološkim stanicama (bazofili, mastociti), dolazi do oslobađanja tvari koje oštećuju tkivo i kožu, što se registrira kao kožna bolest ili alergija.

Najčešći oblici kožnih bolesti i alergija sa kojima se u današnje vrijeme susrećemo su:

  • Psorijaza
  • Dermatitis (ekcem)
  • Seboroični dermatitis
  • Neurodermitis (atopijski dermatitis)

Ukupno 30% svjetske populacije boluje od nekog oblika navedenih bolesti.

Najčešće se u liječenju kožnih bolesti koriste kortikosteroidne kreme i masti, čija je učinkovitost, iako su pokazali dobre rezultate kod upala i alergija, prolazna.

Posljedice česte primjene kortikosteroida u liječenju kožnih oboljenja su štetnost i toksičnost za ljudski organizam.

  • Kortikosteroidi sprečavaju proizvodnju kolagena, jednog od osnovnih dijelova kože, što dovodi do stanjivanja i slabljenja kože. Istanjena koža podložnija je pojavi strija, modrica i kapilara.
  • Uzimanje kortikosteroida može potaknuti apetit, što opet može dovesti da povećanja tjelesne težine, nakupljanja masti oko trbuha, te zadržavanja vode u organizmu.
  • Kortikosteroidi oslabljuju i imunološki sustav i uzrokuju
JESU LI TO DOVOLJNI RAZLOZI

da ih pokušate izbjeći i pronaći pristup koji bi bio manje štetan a jednako djelotvoran u smislu ublažavanja simptoma kožnih bolesti?

Proizvod Medelior Active nije lijek, već kozmetički proizvod koji u sebi sadrži prirodne aktivne komponente koje dokazano vrlo učinkovito djeluju kod suzbijanja simptoma kožnih bolesti poput psorijaze, dermatitisa, neurodermitisa i sl.

Sastojci korišteni u proizvodnji Medelior Active kreme dokazano uspješno ublažavaju simptome poput svraba, crvenila, perutanja kože i simptoma koji su povezani s navedenim kožnim bolestima, te je njihov učinak obrađen u brojnim znanstvenim medicinskim studijama diljem svijeta.

Kako bi sastojci koje sadrži Medelior Active krema mogli djelovati, potrebno je osigurati da im prepreku u organizmu ne čine kortikosteroidi ili druge kemijske supstance.

Prilikom primjene Medelior Active kreme nikako se ne preporuča uzimanje kortikosteroida ili drugih preparata namijenjenih ublažavanju simptoma kožnih bolesti.

Ukoliko ste do primjene Medelior Active kreme koristili kortikosteroide ili druge kemijske supstance, moguće je da će biti potrebno više vremena kako bi Medelior Active krema postigla svoju djelotvornost. A i to vrijeme, koje ćete utrošiti je neznatno u odnosu na sigurnost koju ćete imati primjenom Medelior Active kreme, kojom ne narušavate svoje zdravlje, a na potpuno prirodan način rješavate svoje kožne probleme.